Podsumowanie projektów Erasmus +

News


15 czerwca uczestnicy projektów 2021-1-PL01-KA121-VET-000007879 oraz 2022-1-PL01-KA121-VET-000061579 z radością odebrali dokumenty dowodzące ich sukcesów zawodowych w przepięknej Lizbonie.
W marcu uczniowie technikum hotelarskiego oraz technikum żywienia i usług gastronomicznych, realizując cztery tygodnie praktyki zawodowej, intensywnie pracowali na certyfikaty Europass Mobilność. Odebrali je podczas uroczystości zamykającej projekty, dzieląc się szczegółowo swymi doświadczeniami i wrażeniami. Prezentacje atrakcyjnie przedstawiły miejsca odbywania praktyk, którymi były pięciogwiazdkowe hotele Altis Belem i Altis Grand, hotel Gat Rossio oraz restauracje Carmo, Figu’s, Guilty by Oliver i Sabor Mineiro. Społeczność szkolną słuchającą opowieści uczestników projektu urzekły wspomnienia sympatycznych relacji w pracy, prestiżowej lokalizacji hoteli i restauracji oraz wpływie projektów na rozwój osobisty i kompetencje językowe. Uroczystość uprzyjemnił też słodki poczęstunek według portugalskich przepisów zorganizowany przez uczestników projektu. Zainteresowanych smakami portugalskiej i brazylijskiej kuchni odsyłamy do książki kucharskiej zredagowanej przez uczniów. ZSZiOiPPP dziękuje programowi Erasmus+!
Agnieszka Stefaniak, koordynator

https://instagram.com/zszio_morag_lisbon_23?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

B S